marți, 3 august 2010

Basilica del Voto Nacional, Quito, Ecuador

Bazilica Legamantului National (spaniola: Basilica del Voto Nacional) este o biserica romano-catolica situata in centrul istoric al orasului Quito, Ecuador. Este, uneori, numita Catedral Consagración de Isus sau Basilica de San Juan. Este cea mai mare bazilica neo-gotica din cele doua Americi.



Bazilica este cea mai importanta lucrare de arhitectura neo-gotica ecuadoriana. Cladirea se remarca pentru garguii in forma de animale endemice ecuadoriene, cum ar fi armadillos, iguane si broaste testoase de Galapagos.

Bazilica are 140 de metri lungime si 35 metri latime. Are 30 de metri in sanctuar, 15 de metri  in capele votive, 74 de metri in transept, si 115 de metri inaltime in cele doua turnuri frontale. In sanctuar, exista 14 de imagini de bronz reprezentând 11 apostoli si trei evanghelisti. In cripta, exista un panteon care contine ramasitele mai multor sefi de stat. Se poate urca in turnuri de unde orasul si muntii din jur creeaza o atmosfera extraordinara. Capitala Quito este situata la 2,850 m altitudine.

Mai multe detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/Bas%C3%ADlica_del_Voto_Nacional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu